Nyelvi nap
2012. április 22. vasárnap, 19:15

Hagyományőrző műsoros délelőttöt tartottunk április 20-án a felső tagozatos tanulóink részvételével az Ady Endre Művelődési Központban.

Több mint tíz esztendeje már, hogy kétévente megrendezzük iskolánkban a nyelvi napot, melyre minden osztály nagy lelkesedéssel készül.

Magyar és angol nyelvű 5-10 perces műsorszámokat állítunk színpadra.

Hosszú felkészülés előzi meg a sikeres előadást. Darabokat keresünk, átírunk, újakat alkotunk. Szöveget tanulunk, táncos koreográfiákat készítünk, díszleteket, jelmezeket gyártunk. Minden osztály valamennyi tanulója szerepel, s a sok-sok próba, közös együttlét, nevetés kovácsolja a közösségeket.

Láthattunk magyarul előadott mesejátékokat, az iskolai életből vett jeleneteket, pl.: Békés Pál átírásában a gitt egyletről, részletet a Légy jó mindhalálig című musicalből, s megmosolyogtuk az egykori Karinthy-diákot, aki visszakövetelte az iskolapénzt. Angolul villámtréfát adtak elő a gyerekek, vagy Maugli történetét a Dzsungel könyvéből, Híradót a szuperhősökről és cirkuszi jelentet. A délelőttöt lendületes skót tánccal zárta a hetedikesekből és nyolcadikosokból verbuválódott csoport. A programról készült videobeszámolót itt lehet megtekinteni.

Iskolánk ebben a tanévben ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, s ezen előadás szorosan kapcsolódik ünnepi programsorozatunkhoz. Ennek utolsó állomása a június 6-ai gálaműsorunk lesz a József Attila Színházban, melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Bakos Menyhértné, magyartanár