Természettudományi Nap alsóban
2017. május 14. vasárnap, 08:49

A Fenntarthatóság Témahetet előkészítve a REX Állatszigetre látogattak az Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola 3-4. évfolyamos tanulói.
Interaktív foglalkozáson vettek részt, melynek témája a Levegő és a Levegő urai, a madarak megismerése volt. Előzetes kutató- és gyűjtőmunkával nagy izgalommal készültek a gyerekek a programra. Fülöp Gabi néni, az Állatsziget oktatója régi ismerősként köszöntötte az osztályokat. Izgalmas előadásra hívta a tanulókat az oktatóterembe. A barlangi hangulatot idéző terem falára érdekesebbnél érdekesebb képeket vetített a levegővel kapcsolatos tudnivalókról. A valóságot ábrázoló képek felvillantásával felhívta a gyerekek figyelmét a levegő szennyezettségével kapcsolatos tennivalókra. A gyerekek közösen gyűjtöttek ötleteket a környezet megvédésére, a fenntarthatóságra. Saját életükből, tevékenységükből meséltek arról, hogy mi a teendőjük azért, hogy környezetüket megvédjék és tovább szépítsék.

A látványos diasorozatok bemutatták a Föld és a víz állapotának folyamatos romlását. A gyerekek együtt keresték élőhelyünk a Föld megmentéséhez szükséges tevékenységeket.
A foglalkozás második részében a levegő uraival, a madarak ismertetőjegyeivel és életével ismerkedtek a csoportok. Az izgalmas madárbemutató után az élőlények életkörülményeinek romlására is számos példát láttunk. A tanulók maguk fogalmazták meg, hogy az élőlények életben maradásáért valamennyien felelősek vagyunk. Mindannyiunk feladata az, hogy élőhelyünkért, és a környezetünkben lévő élőlényekért sok közös tennivalónk van.
Gabi néni két kutyája is figyelmesen hallgatta a gyerekek beszámolóit. Fifi a tacskó és Gesztenye a labrador kutya oktatásba való integrálása példamutatóan segítette tanítványaink környezetért érzett felelősségének és a tudatos környezetszemléletének formálását.
A foglalkozás után a Rex Állatsziget kisállatkertjében élő állatokkal ismerkedtünk. Jó példát láttunk arra, hogy a körülöttünk lévő állatokért felelősséggel tartozunk. Az állatgondozók munkáját látva megismertük a helyes állattartás mintáját. A szigeten élő állatok szép természeti környezetben barátkoznak a gyerekekkel.
Bízunk benne, hogy a számos pozitív élmény kapcsán a gyerekek érzelmileg is közelebb kerültek a természethez és az élőkörnyezethez. Az Állatszigeten látottakat és hallottakat jól tudtuk használni a Fenntarthatósági Témahéten. A közös program szervezésével a bennünket körülvevő természet tiszteletére és annak megóvására neveltük tanítványainkat.
Természettudományi Nap alsóban


Természettudományi Nap alsóban

Természettudományi Nap alsóban

Természettudományi Nap alsóban

Természettudományi Nap alsóban

Természettudományi Nap alsóban

Természettudományi Nap alsóban

Természettudományi Nap alsóbanTermészettudományi Nap alsóban